GOETHE TÍPUSÚ NYELVVIZSGA

A Goethe Intézet nyelvvizsgái világszerte népszerűek és elismertek, s a róluk kiadott bizonyítványokat a munkáltatók és továbbképzési intézmények mindenütt örömmel fogadják a minőségi tudás igazolásaként.
A Goethe Intézet a klasszikus vizsgák mellett korszerű, adaptív tesztrendszereket is kínál, mint amilyen a “Testservice Deutsch für den Beruf” (BULATS). Ezzel a szakmára szabott nyelvteszttel a vállalatok gyorsan és költséghatékonyan ellenőrizhetik alkalmazottaik és a hozzájuk pályázók nyelvtudását.

A vizsgarendszert 2000-ben akkreditálták Magyarországon. Főként azok választják, akik tanulmányi, kutatási vagy munkavállalási céllal elsősorban Németországba, ill. Ausztriába szándékoznak utazni.

KIKNEK AJÁNLJUK?

Azoknak ajánljuk, akik külföldön szeretnének tanulni, vagy munkát vállalni. A Goethe-Zertifikat B2 és C1 például számos országban mentesít a német érettségi vizsga alól. Az Európai Unió sok egyetemén pedig a megfelelő szakokon hasznos kreditpontokat jelenthet egy sikeres Goethe-nyelvvizsga megléte.

INFORMÁCIÓK A NYELVVIZSGÁRÓL

Kompetencia
A Goethe Intézet bizonyítványait mindenhol nagyra értékelik. A Zertifikat Deutsch például a német állampolgárság megszerzésének elismert feltétele.
A német egyetemeken és egyetemi előkészítő tanfolyamokon a Központi Felsőfokú Vizsga, a Kis Német Nyelvi Diploma és a Nagy Német Nyelvi Diploma egyaránt a felvétel feltétele lehet. A Goethe Intézet bizonyítványai azonban külföldi egyetemeken is hasznosak lehetnek.
A Goethe-Zertifikat B2 és C1 például számos országban mentesít a német érettségi vizsga alól. Az Európai Unió sok egyetemén pedig a megfelelő szakokon hasznos kreditpontokat jelenthet egy sikeres Goethe-nyelvvizsga megléte. A Goethe intézet bizonyítványai: Lehetővé teszik a nyelvtudás és a haladás mértékének transzparens megállapítását. Magyarán: a tanulók megtudják, hogy milyen szinten beszélnek, értenek, olvasnak és fogalmaznak. És hogy mennyit fejlődött a tudásuk. Az iskolai óráktól és osztályzatoktól függetlenül igazolják az idegennyelv-tudást. Lefedik a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret valamennyi tudás- és készségszintjét.
A minőséget képviselik: sokéves tapasztalattal rendelkezünk a vizsgák kidolgozásában, nemzetközi tesztelésükben, lebonyolításukban, miként a minőségbiztosításban és a vizsgáztatók továbbképzésében is. A vizsgán max. 300 pontot lehet elérni. Az írásbeli és szóbeli részt külön kell letenni, s a vizsga akkor tekinthető siekeresnek, ha a max. pontszámnak legalább a 60 %-át teljesíti. Ez azt jelenti, hogy az írásbeli vizsgán (LV+SB, HV és SA) a max. 225 pontból legalább 135-öt kell elérnie. A szóbeli vizsga akkor sikeres, ha a maximálisan elérhető 75 pontból legalább 45-öt megszerez.