BME NYELVVIZSGA

A BME nyelvvizsga államilag elismert bizonyítványt ad. A részvizsgák (szóbeli és írásbeli) külön is letehetőek. Az általános egy- és kétnyelvű, gazdasági, illetve műszaki kétnyelvű szaknyelvi vizsgák egy helyen vannak. A BME nyelvvizsga vizsgázóbarát és az ügyintézés is kényelmes (személyesen vagy on-line).

A BME nyelvvizsgák szövegközpontúak és a feladat típusok állandók. Engedélyezzük a szótár használatát a vizsgákon. Az értékelések megbízható és kiszámítható. A BME nyelvvizsgákat, 3 szinten és 7 nyelven lehet letenni.

KIKNEK AJÁNLJUK?

Azoknak ajánljuk, akik  megbízható, szövegközpontú nyelvvizsgát szeretnének, ahol szótárhasználat is engedélyezett.

INFORMÁCIÓ A NYELVVIZSGÁRÓL:

ÁLTALÁNOS EGYNYELVŰ:
A BME Nyelvvizsgaközpont 2013-ban a már megszokott általános kétnyelvű vizsgái mellett bevezette az általános egynyelvű vizsgalehetőséget. A nyelvvizsgákat három szinten lehet letenni: B1 – alapfok, B2 – középfok, C1 – felsőfok. A három szinten 5 nyelvből lehet nyelvvizsgát tenni: angol, német, olasz, spanyol, francia
A nyelvvizsga akkor sikeres, ha részvizsgánként az elérhető összpontszám legalább 60%-át teljesíted úgy, hogy emellett valamennyi készségnél (szóbelinél beszédkészség és hallás utáni értés, írásbelinél íráskészség, olvasott szöveg értése) a maximális pontszám legalább 40%-át is eléred. ÁLTALÁNOS KÉTNYELVŰ: A BME Nyelvvizsgaközpontban 2000. november óta lehet általános kétnyelvű nyelvvizsgát tenni. A nyelvvizsgákat három szinten lehet letenni:B1 – alapfok, B2 – középfok, C1 – felsőfok. A három szinten 7 nyelvből lehet nyelvvizsgát tenni: angol, francia, holland, német, olasz, orosz, spanyol.
A nyelvvizsga akkor sikeres, ha részvizsgánként az elérhető összpontszám legalább 60%-át teljesíted úgy, hogy emellett valamennyi készségnél (szóbelinél beszédkészség és hallás utáni értés, írásbelinél íráskészség, olvasott szöveg értése és közvetítés) a maximális pontszám legalább 40%-át is eléred.